Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Признање Фонда „Младен Селак“ председнику Удружења

Фонд Младен Селак 13. новембра 2017. у Идвору је доделио Признање председнику Удружења Милутин Миланковић, мр Славку Максимовићу: За изузетне резултате у друштвеном и научно-истраживачком раду, за афирмацију српских великана науке, посебно Милутина Миланковића и за допринос развоју Иновацијског покрета.Великани српске и светске науке Никола Тесла, Михајло Пупин и Милутин Миланковић, наравно и бројни други српски научници, трајно су задужили светску цивилизацију и српски народ својим животом и својим научним делом. Српски народ, постепено и све више постаје свестан њихове величине, али и обавезе да им се достојно одужује. Култура сећања поприма карактер од значаја, па се стиче утисак да се као народ све више њима поносимо и на различите начине одужујемо.

Удружење Милутин Миланковић, од свог формирања, континуирано ради на популаризацији Милутина Миланковића, али у свакој прилици истиче и друге заслужнике на пољу науке које је изнедрио наш народ, а када неко несмотрено и покуша да постави питање ко је од њих највећи или већи, од чланова Удружења увек добија одговор да таква упоређивања немају смисла јер су сви они у одређеним областима постигли много и да их тако треба и третирати.

Настојања Удружења да се на такав начин односи према великанима науке у бројним акцијама и срединама наилазе на поштовање и одобравање.
Када је то било могуће, Удружење, посебно председник, укључују се у активности других организација и удружења и неретко, пружајући помоћ својим ангажовањем, знањем или угледом доприносећи успеху појединих акција. Тако се редовно чинило и са акцијама на популаризацији науке и личности Михајла Пупина, што је и од Фонда Младен Селак препознато и у виду признања, урученом у Идвору 13. новембра, председнику Удружења мр Славку Максимовићу, потврђено. У образложењу признања, које су потписали председник Управног одбора академик Никола Хајдин и председник Фонда „Младен Селак“ Милан Божић, стоји: За изузетне резултате у друштвеном и научно-истраживачком раду, за афирмацију српских великана науке, посебно Милутина Миланковића и за допринос развоју Иновацијског покрета.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !