Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Делегација Удружења код Начелника Генералштаба Војске Србије

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са сарадницима, примио је 17. августа делегацију Удружења Милутин Миланковић, коју је предводио председник овог Удружења мр Славко Максимовић.Генерал Диковић са представницима Удружења Милутин Миланковић разговарао је о досадашњим и предстојећим активностима Удружења, као и о могућностима за сарадњу Војске Србије и Удружења Милутин Миланковић. У срдачном разговору размењене су информације о реализацији раније договорених активности и констатовано са задовољством да се активности проводе и да постоје бројне могућности за даље унапређивање сарадње, од којих су неке већ договорене.

Акценат је стављен на потребу упознавања младих људи у Војсци Србије, првенствено на Универзитету одбране, са доприносом Милутина Миланковића светској и српској науци. Истакнута је потреба да се свестраније осветли свеукупни рад и научни допринос Милутина Миланковића за потребе Војске и у том циљу иницирана потреба заједничког проучавања тог доприноса, кроз организацију научне конференције и израду публикације са тог научног скупа.

Припадници Војске Србије и лично Начелник Генералштаба подржали су идеју Удружења о покретању иницијативе да се знаменитом научнику подигне музеј у Београду, чиме би се Србија трајно одужила Миланковићу.

Том приликом Начелнику Генералштаба и његовим сарадницима уручене су књиге из продукције Удружења, договорена је узвратна посета са жељом да се најодговорније старешине Генералштаба детаљније упознају са активностима Удружења.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !