Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Ученици на изложби и пројекцији филма

Вредни посленици Центра за културу „Вељко Дугошевић“ из Кучева, у склопу културних дешавања у општини Кучево, иницираних организацијом изложбе Милутин Миланковић, живот и дело, претходних дана организовали су посету ученика изложби и пројекције филма о Милутину Миланковићу.

Тако су изложбу у Центру за културу разгледали ученици средње Економско трговинске и машинске школе, који су потом у својој школи одгледали филм „Од армираног бетона до Канона осунчавања“. Пројекције филма одржане су такође у основним школама „Вељко Дугошевић“ из Турије и „Угрин Бранковић“ из Кучева. Заједничка оцена организатора Центра за културу из Кучева и наставника школа је да су ученици показали велико занимање и са пажњом разгледали изложбу и филм. Ова дешавања су имала значајан одјек у локалним и регионалним средствима јавног информисања чиме је и најширем становништву пружена додатна културно-образовна информација о великану српске науке.

Активностима на територији општине Кучево, захваљујући подршци локалне самоуправе на челу са председником општине Новицом Јаношевићем, чланом Већа општине Зораном Кузмановићем и Центра за културу на челу са директорицом Јасмином Благојевић и организатором културних дешавања Драганом Ђорђевићем, као и другим посленицима, пружен је снажан допринос популаризацији личности и дела Милутина Миланковића у овом делу Србије. Удружење, које је иницирало ове активности у општини Кучево, изражава захвалност и поштовање за уложене напоре, ангажовање и уступљене фотографије.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !