Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Удружење на међународном скупу одбрамбених технологија ОТЕХ2018

У организацији Војнотехничког института и сарадњу са Управом за одбрамбене технологије Министарства одбране одржан је дводневни осми по реду међународни научно-стручни скуп одбрамбених технологија ОТЕХ2018. Овогодишњи скуп био је посвећен Милутину Миланковићу, чији рад и дело је представило наше Удружење.

Удружење је на скупу, коме је присуствовао министар одбране Александар Вулин, презентовало личност и дело Милутина Миланковића излагањем проф. др Лазара Лазића, презентацијом филма и поставком изложбе и оригиналних књига Милутина Миланковића.

Министар Вулин је у обраћању присутнима нагласио да је је наша земља увек била поносна на своје људе који чине одбрамбени систем, њихов квалитет и знање. На оне који су увек бирали да у својој Србији остану и дају најбоље што имају. Поручио је да је оријентација наше војске да се у највећој могућој мери опрема и снабдева из сопствених извора и средстава.

„Само оно што сами произведете, она технологија коју сте само освојили је заиста ваша. Зато ћемо у наредном периоду, надам се и више него до сада, моћи да уложимо у људе који ће бити у стању да технологију коју купимо прилагоде и примене или створе потпуно нову.“

На отварању професор Лазић, члан нашег Удружења, презентовао је животни пут и научно дело научника, након чега је пројектован 15-томинутни филм о Милутину Миланковићу, прилагођен управо за ову прилику.

Након пленарне седнице и свечаног отварања министар Вулин и остали бројни посетиоци разгледали су поставку изложбе са посебним занимањем за елементе поставке који су представили велики Миланковићев допринос развоју војне инфраструктуре у ваздухопловству и другим деловима тадашње војске. Изразио је задовољство и значај рада Удружења за популаризацију научника, пожелео успех у раду и обећао да ће подржати активности и посетити Удружење. Посетиоци су били у прилици да разгледају и оригинална издања Миланковићевих књига, коју је Удружење за ову прилику поставило.

Организатор скупа Војнотехнички институт уложио је знатан напор да се дело Милутина Миланковића адекватно представе на значајном међународном научно-стручном скупу на чему је Удружење веома захвално.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !